محمد مهدی سالاری با اشاره به برگزاری نخستین رویداد بینالمللی همتایابی در اقتصاد دریا محور ایران، اظهار کرد: در این رویداد ۵ سفیر از کشورهای خارجی و ۶ هیأت تجاری خارجی حضور داشتند.
وی افزود: تعداد شرکتهای دانشبنیانِ حاضر در رویداد همتایابی ۵۰ شرکت بود که در حوزه شرکتهای دانش بنیان یک میلیارد و ۴۲۵ میلیون دلار تفاهم نامه به امضا رسید.
رئیس دبیر خانه شورای عالی صنایع دریایی کشور، عنوانکرد: تعداد شرکتهای صنعتی، تجاری و لجستیکیِ شرکت کننده در این رویداد ۴۰ شرکت بود که در این حوزه نیز ۲ میلیارد و ۵۰ میلیون دلار تفاهم نامه به امضا رسید.
انعقاد ۳۰ تفاهم نامه به ارزش ۳ میلیارد و ۴۷۵ میلیون دلار برای نقشآفرینی در اقتصاد دریا
سالاری تصریح کرد: به طور کلی در نخستین رویداد همتایابی اقتصاد دریا محور مجموعاً ۳۰ تفاهم نامه به ارزش سه میلیارد و ۴۷۵ میلیون دلار بین شرکتهای داخلی، خارجی و دانش بنیان به امضا رسیده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش عنوانکرد: سال گذشته رهبر معظم انقلاب سیاستهای کلی توسعه در اقتصاد دریا محور را ابلاغ کردند و پس از آن شورای عالی صنایع دریایی به ریاست رئیس جمهور و دبیری وزیر صمت تشکیل شد که در حال حاضر دبیرخانه این شورا سیاستگذاری در همه عرصههای دریا اعم از ساحل، فراساحل، بنادر، لجستیک و سکوهای نفتی را بر اساس گفتمان رهبر معظم انقلاب دنبال میکند.
سالاری عنوانکرد: اولویت سیاستهای ابلاغی توسط رهبری در حوزه توسعه دریا محور؛ ایجاد اشتغال و کارآفرینی، ایجاد ارتباطات تجاری با کشورهای منطقه و طرفهای تجاری مانند روسیه، چین و هند و همچنین تکمیل کریدور شمال به جنوب از دریای خزر تا خلیجفارس و دریای عمان است تا بتوانیم کالاهای کشورهای مختلف را از این معبر ترانزیت کرده و با کمترین هزینه و زمان، ترانزیت منطقه را مدیریت کنیم.
خرید و ساخت کشتیهای کانتینر بر در دریای خزر و خلیجفارس دنبال میشود
رئیس دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی، با اشاره به تلاش برای افزایش تعاملات با روسیه در اقتصاد دریا محور، گفت: تفاهم نامهای بین فریدونکنار و بندر ماخاچ قلعه روسیه منعقد شده است ضمن اینکه خرید و ساخت کشتی فلهبر و کانتینر بر برای فعالیت در حوزه دریای خزر نیز در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در جنوب ایران نیز عقد تفاهم نامه با کشورهای چین، عمان و هند انجام شده است تا ضمن خرید و ساخت کشتیهای مورد نیاز بتوانیم خط کشتیرانی جدیدی را ایجاد کنیم.
وی تاکید کرد: بین بنادر شمالی کشور و بنادر جنوبی خطهای عبوری ریلی نیز در حال افزایشی چشمگیر است که منجر خواهد شد حجم مبادلات تجاری ما از طریق کریدور شمال به جنوب افزایش قابل قبولی را تجربه کند.
مسیر ترانزیتی ایران امنترین مسیر برای حمل و نقل کالای کشورهای همسایه
سالاری با اشاره به تلاش روز افزون برخی کشورهای همسایه برای رقابت با ایران در حوزه ترانزیتی، عنوانکرد: مسیر ترانزیت از جمهوری اسلامی ایران، کمترین مسافت برای حمل و نقل کالاها است و با افزایش ناوگان میتوانیم با حداقل هزینه و در کوتاهترین زمان ممکن ترانزیت مورد نظر کشورهای متقاضی را انجام دهیم و همین امر امکان رقابت با ما را از کشورهای دیگر میگیرد منتهی آنها از برخی از ضعفهای ما در منطقه استفاده کرده و فرصتهایی برای خود ایجاد میکنند.
رئیس دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی، ادامه داد: کشور ما برای کالاهای ترانزیتی امنترین مسیر شناخته میشود در حالی که مسیرهای جایگزین شاهد ناامنیهایی هستیم.